Jogurtová bábovka

Potrebujeme: 180g hladkej múky 1/2 ČL kypriaceho prášku 1/2 ČL sódy bikarbóny 1/2 ČL soli 130g gréckeho jogurtu izbovej teplo...





Potrebujeme:

  • 180g hladkej múky
  • 1/2 ČL kypriaceho prášku
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 1/2 ČL soli
  • 130g gréckeho jogurtu izbovej teploty
  • 1 ČL citrónovej kôry
  • 50ml citrónovej šťavy
  • 130g masla izbovej teploty
  • 180g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 2 vajíčka izbovej teploty
  • tuk a hrubá múka na vysypanie formy

  V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ.
  V druhej miske zmiešame jogurt, citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
  V mixéri vyšľaháme maslo s cukrom na krémovú penu.
  Pri nízkej rýchlosti postupne prišľaháme po jednom vajíčka.
  Suché prísady pridáme k vyšľahanému maslu. 
  Prilejeme aj jogurtovú zmes a pri strednej rýchlosti spolu všetko zmixujeme.
  Do vymastenej a hrubou múkou vysypanej menšej formy nalejeme cesto. 
  Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30-35 minút. 
  Po 30 minútach urobíme test špajdľou. Ak je čistá, bábovka je hotová. 
  Upečenú bábovku necháme vo forme chladnúť aspoň 30 minút.
  Potom ju vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť.








You Might Also Like

0 komentárov