Potrebujeme:
- 180g hladkej múky
- 1/2 ČL kypriaceho prášku
- 1/2 ČL sódy bikarbóny
- 1/2 ČL soli
- 130g gréckeho jogurtu izbovej teploty
- 1 ČL citrónovej kôry
- 50ml citrónovej šťavy
- 130g masla izbovej teploty
- 180g cukru
- 1 vanilkový cukor
- 2 vajíčka izbovej teploty
- tuk a hrubá múka na vysypanie formy
V miske zmiešame múku, kypriaci prášok, sódu bikarbónu a soľ.
V druhej miske zmiešame jogurt, citrónovú kôru a citrónovú šťavu.
V mixéri vyšľaháme maslo s cukrom na krémovú penu.
Pri nízkej rýchlosti postupne prišľaháme po jednom vajíčka.
Suché prísady pridáme k vyšľahanému maslu.
Prilejeme aj jogurtovú zmes a pri strednej rýchlosti spolu všetko zmixujeme.
Do vymastenej a hrubou múkou vysypanej menšej formy nalejeme cesto.
Pečieme v rúre vyhriatej na 180°C asi 30-35 minút.
Po 30 minútach urobíme test špajdľou. Ak je čistá, bábovka je hotová.
Upečenú bábovku necháme vo forme chladnúť aspoň 30 minút.
0 komentárov