Vegánska kapustnica

  Potrebujeme: 1 veľkú cibuľu 1 veľký zaváraninový pohár zeleninového leča (ja používam domáce, sú v ňom iba paradajky a papriky) 2 lyžičky ...



 


Potrebujeme:

  • 1 veľkú cibuľu
  • 1 veľký zaváraninový pohár zeleninového leča (ja používam domáce, sú v ňom iba paradajky a papriky)
  • 2 lyžičky sladkej papriky mletej
  • hrsť sušených hríbov
  • 500g kyslej kapusty
  • 1 malý paradajkový pretlak 
  • 3 bobkové listy
  • 6 guličiek čierneho korenia
  • repkový olej
  • 3-4 litre vody (podľa toho, akú chcete kapustnicu hustú a aký veľký máte hrniec)
  • 6 sušených sliviek
  • pár lyžíc oleja
+
  • petržlenová vňaťka
  • chlieb

V hrnci rozpálime olej. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji. 
Za stáleho miešania pridáme sladkú papriku. V tomto kroku si zvyknem hrniec zložiť z ohňa, aby sa mi paprika nepripálila. 
Papriku chvíľu orestujeme, pridáme zeleninové lečo, pretlak a kapustu.
Zmes zalejeme vlažnou vodou a pridáme slivky, korenie, bobkový list a sušené hríby.
Polievku občas premiešame a varíme na miernom ohni aspoň hodinu. 
Nakoniec pridáme podľa chuti soľ. 
Servírovať môžeme s petržlenovou vňaťkou a chlebom.  





You Might Also Like

0 komentárov