tekvicovo-mrkvový krém

Potrebujeme: 1 biela cibuľa 1 červená cibuľa 5 mrkiev  1 batát 1 tekvica hokkaido 4 strúčiky cesnaku 3 cm zázvoru 1 ...





Potrebujeme:

  • 1 biela cibuľa
  • 1 červená cibuľa
  • 5 mrkiev 
  • 1 batát
  • 1 tekvica hokkaido
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 cm zázvoru
  • 1 PL červenej sladkej papriky
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • olivový olej
  • maslo
  • čerstvý tymián
  • čierne korenie
  • tekvicové semiačka
  • chilli
  • balzamiko

  Cibuľu, cesnak a zázvor očistíme a nasekáme na drobno.
  Tekvicu umyjeme, rozkrojíme na polky a vydlabeme semiačka. Batát a mrkvu očistíme a všetko nakrájame na kocky.
  Vo väčšom hrnci rozpálime olej s kúskom masla a osmažíme na ňom cibuľu spolu so zázvorom. Pridáme nakrájanú zeleninu a cesnak, osolíme a všetko spolu restujeme asi 5-10 minút.
  Zeleninu zalejeme vývarom a varíme, kým nie je úplne mäkká. Následne polievku zložíme z plameňa a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.
  Krém vrátime na plameň, pridáme lyžicu červenej papriky a necháme ešte chvíľu prevrieť. Ak sa nám zdá príliš hustý, pridáme ešte vývar, alebo smotanu.
  Na záver pridáme lístky tymiánu, semiačka a dochutíme korením, soľou, chilli a balzamikom.









You Might Also Like

0 komentárov