Potrebujeme:
- 1 biela cibuľa
- 1 červená cibuľa
- 5 mrkiev
- 1 batát
- 1 tekvica hokkaido
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 cm zázvoru
- 1 PL červenej sladkej papriky
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- olivový olej
- maslo
- čerstvý tymián
- čierne korenie
- tekvicové semiačka
- chilli
- balzamiko
Cibuľu, cesnak a zázvor očistíme a nasekáme na drobno.
Tekvicu umyjeme, rozkrojíme na polky a vydlabeme semiačka. Batát a mrkvu očistíme a všetko nakrájame na kocky.
Vo väčšom hrnci rozpálime olej s kúskom masla a osmažíme na ňom cibuľu spolu so zázvorom. Pridáme nakrájanú zeleninu a cesnak, osolíme a všetko spolu restujeme asi 5-10 minút.
Zeleninu zalejeme vývarom a varíme, kým nie je úplne mäkká. Následne polievku zložíme z plameňa a rozmixujeme tyčovým mixérom do hladka.
Krém vrátime na plameň, pridáme lyžicu červenej papriky a necháme ešte chvíľu prevrieť. Ak sa nám zdá príliš hustý, pridáme ešte vývar, alebo smotanu.
Na záver pridáme lístky tymiánu, semiačka a dochutíme korením, soľou, chilli a balzamikom.
0 komentárov