CESTOVINY
HLAVNÉ JEDLÁ
Zeleninové lasagne
8/14/2019Paradajková omáčka
- 900 g paradajok
- 200 g paradajkového pretlaku
- 1 cibuľa
- 1 PL soli
- čierne korenie
- oregáno
- bazalka
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 PL masla
+
- 430 g cukety
- 5-7 šampiňónov
- 12 plátkov cestovín na lasagne
- 5 balení mozzarelly
- čerstvá bazalka
Začneme s paradajkovou omáčkou. Paradajky zbavíme šupky a to tak, že na každej narežeme krížik a sparíme ich vriacou vodou. Následne ich schladíme a šupka sa nám bude dať ľahko zlúpať. Takto očistené paradajky nakrájame na menšie kúsky.
Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno. V hrnci rozpálime olej s maslom a cibuľu osmažíme do mäkka. Pridáme cesnak, nakrájané paradajky a paradajkový pretlak. Dobre pomiešame a necháme paradajky pustiť šťavu.
Keď nám začne paradajková zmes vrieť, odstavíme ju, rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou, korením a bylinkami a vrátime späť na sporák. Za občasného miešania necháme omáčku redukovať, kým nie je dostatočne hustá.
Kým sa nám varí omáčka, pripravíme zeleninu. Ak máme cuketu menšiu, nakrájame ju na plátky a ak väčšiu, tak na krúžky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
Na troške olivového oleja každú cuketu osmažíme z obidvoch strán.
Mozzarellu nakrájame na plátky.
Rúru rozohrejeme na 180°C.
Na dno zapekacej misy nanesieme paradajkovú omáčku. Následne ukladáme cestovinu, cuketu, mozzarellu, cestovinu, omáčku, šampiňóny, mozzarellu, cestovinu, omáčku, cuketu, mozzarellu, cestovinu, omáčku, mozzarellu.
Lasagne pečieme 40 minút. Necháme mierne vychladnúť a ozdobíme čerstvou bazalkou.
0 komentárov