Zeleninové lasagne

 Paradajková omáčka 900 g paradajok 200 g paradajkového pretlaku  1 cibuľa 1 PL soli čierne korenie oregáno bazalka 3 s...





 Paradajková omáčka

  • 900 g paradajok
  • 200 g paradajkového pretlaku 
  • 1 cibuľa
  • 1 PL soli
  • čierne korenie
  • oregáno
  • bazalka
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL masla

 +
  • 430 g cukety
  • 5-7 šampiňónov
  • 12 plátkov cestovín na lasagne 
  • 5 balení mozzarelly
  • čerstvá bazalka


  Začneme s paradajkovou omáčkou. Paradajky zbavíme šupky a to tak, že na každej narežeme krížik a sparíme ich vriacou vodou. Následne ich schladíme a šupka sa nám bude dať ľahko zlúpať. Takto očistené paradajky nakrájame na menšie kúsky.

  Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na drobno. V hrnci rozpálime olej s maslom a cibuľu osmažíme do mäkka. Pridáme cesnak, nakrájané paradajky a paradajkový pretlak. Dobre pomiešame a necháme paradajky pustiť šťavu.

  Keď nám začne paradajková zmes vrieť, odstavíme ju, rozmixujeme tyčovým mixérom, dochutíme soľou, korením a bylinkami a vrátime späť na sporák. Za občasného miešania necháme omáčku redukovať, kým nie je dostatočne hustá.

  Kým sa nám varí omáčka, pripravíme zeleninu. Ak máme cuketu menšiu, nakrájame ju na plátky a ak väčšiu, tak na krúžky. Šampiňóny očistíme a nakrájame na väčšie kúsky.
  Na troške olivového oleja každú cuketu osmažíme z obidvoch strán.
  Mozzarellu nakrájame na plátky.

  Rúru rozohrejeme na 180°C.

  Na dno zapekacej misy nanesieme paradajkovú omáčku. Následne ukladáme cestovinu, cuketu, mozzarellu, cestovinu, omáčku, šampiňóny, mozzarellu, cestovinu, omáčku, cuketu, mozzarellu, cestovinu, omáčku, mozzarellu.

  Lasagne pečieme 40 minút. Necháme mierne vychladnúť a ozdobíme čerstvou bazalkou.















You Might Also Like

0 komentárov