Hubové rizoto

Potrebujeme: 400g ryže arborio čerstvé huby (dubáky, kuriatka..) olivový olej 2 plátky masla parmezán 300ml bieleho vína 3 ...





Potrebujeme:

  • 400g ryže arborio
  • čerstvé huby (dubáky, kuriatka..)
  • olivový olej
  • 2 plátky masla
  • parmezán
  • 300ml bieleho vína
  • 3 šalotky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • čerstvé bylinky 
  • soľ, čierne korenie


  Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
  V panvici rozpálime olivový olej, chvíľu ich na ňom orestujeme a odložíme nabok.
  V hlbokej panvici rozpálime olivový olej, prídáme na drobno nasekanú šalotku a opražíme ju do sklovita.
  Pridáme ryžu, miešaním ju obalíme v oleji a chvíľu ju takto opečieme.
  Ryžu podlejeme bielym vínom a necháme ho odpariť.
  Pridáme orestované huby.
  Postupne (po naberačkách) začneme prilievať teplý vývar. Vždy keď sa odparí a vsiakne do ryže, dolejeme ďalšiu naberačku. Takto pokračujeme cca 20-30 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká. 
  Potom panvicu odstavíme z plameňa, primiešame maslo, nastrúhaný parmezán, dosolíme a dokoreníme.
  Na tanieri dozdobíme hoblinkami parmezánu a čerstvými bylinkami.






You Might Also Like

0 komentárov