HLAVNÉ JEDLÁ
Hubové rizoto
4/05/2020
Potrebujeme:
- 400g ryže arborio
- čerstvé huby (dubáky, kuriatka..)
- olivový olej
- 2 plátky masla
- parmezán
- 300ml bieleho vína
- 3 šalotky
- 1 liter zeleninového vývaru
- čerstvé bylinky
- soľ, čierne korenie
Huby očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
V panvici rozpálime olivový olej, chvíľu ich na ňom orestujeme a odložíme nabok.
V hlbokej panvici rozpálime olivový olej, prídáme na drobno nasekanú šalotku a opražíme ju do sklovita.
Pridáme ryžu, miešaním ju obalíme v oleji a chvíľu ju takto opečieme.
Ryžu podlejeme bielym vínom a necháme ho odpariť.
Pridáme orestované huby.
Postupne (po naberačkách) začneme prilievať teplý vývar. Vždy keď sa odparí a vsiakne do ryže, dolejeme ďalšiu naberačku. Takto pokračujeme cca 20-30 minút, kým nebude rizoto kašovitej konzistencie a ryža mäkká.
Potom panvicu odstavíme z plameňa, primiešame maslo, nastrúhaný parmezán, dosolíme a dokoreníme.
Na tanieri dozdobíme hoblinkami parmezánu a čerstvými bylinkami.
0 komentárov