Naked cake

Korpus 180 ml 15% kyslej smotany 160 g cukru 140 g hladkej múky 75 g kakaa 1 balenie prášku do pečiva 4 veľké vajíčka  š...





Korpus


  • 180 ml 15% kyslej smotany
  • 160 g cukru
  • 140 g hladkej múky
  • 75 g kakaa
  • 1 balenie prášku do pečiva
  • 4 veľké vajíčka 
  • štipka soli
  • 160 ml oleja

Krém 


  • 500 g mascarpone
  • 250 g plnotučného tvarohu
  • cukrová múčka 
  • mletý mak

+

  • figy (prípadne iné ovocie) na ozdobu


  Rúru predhrejeme na 175°C. 
  Tortovú formu s priemerom 20 cm vyložíme papierom na pečenie (dno aj boky).

Korpus:
  Bielka vyšľaháme so štipkou soli do polotuha, pridáme 1/3 cukru a šľaháme, kým nieje sneh pevný.
  Žĺtky opatrne zmiešame s kyslou smotanou, zvyšným cukrom a s olejom, pridáme kakao, preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a všetko zamiešame mixérom.
  Ručne a po častiach primiešame sneh z bielok. Miešame veľmi opatrne, aby bielka nestratili svoj objem. 
  Cesto nalejeme do formy a na povrchu uhladíme.
  Pečieme asi hodinu, potom skúsime špajdľou, či je cesto dopečené aj zvnútra. 
  Korpus necháme úplne vychladnúť a potom ho rozrežeme na tri diely.  

Krém:
  V miske zmiešame mascarpone s tvarohom, cukor a mak pridáme podľa chuti.
  Krém necháme odstáť v chladničke minimálne hodinu. 

  Na spodnú časť korpusu nanesieme väčšiu tretinu krému, priklopíme druhou časťou korpusu, na ktorú opäť nanesieme väčšiu tretinu krému. Navrch príde posledná časť korpusu a zvyšný krém.
  Celú tortu uhladíme nožom a necháme cez noc v chladničke.
  Nasledujúci deň dozdobíme makom a figami (prípadne iným ovocím)










You Might Also Like

0 komentárov