Potrebujeme:
- 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
- 1 hrnček hladkej múky
- 1/2 hrnčeka + 3 PL trstinového cukru
- 3 PL vanilkového cukru
- 1/2 hrnčeka repkového oleja
- 3 vajíčka
- 1 hrnček kefíru
- 1 sáčok kypriaceho prášku
- 4 stonky rebarbory + ľubovoľné ovocie
Rebarboru očistíme a nakrájame na drobné kúsky. V miske ju zmiešame spolu s tromi lyžicami cukru a odložíme nabok.
Pol hrnčeka trstinového cukru spolu s vanilkovým cukrom a vajíčkami vyšľaháme do hustej peny. Pridáme kefír, repkový olej a dobre premiešame. V druhej miske preosieme múky spolu s kypriacim práškom a postupne, za stáleho miešania, ich pridávame do tekutého cesta.
Plech vytrieme tukom a poukladáme naň polovicu pripravenej rebarbory. Rovnomerne zalejeme cestom a na vrch poukladáme druhú polovicu.
0 komentárov