Rebarborová bublanina

Potrebujeme: 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky 1 hrnček hladkej múky 1/2 hrnčeka + 3 PL trstinového cukru 3 PL vanilkovéh...





Potrebujeme:

  • 1 hrnček celozrnnej špaldovej múky
  • 1 hrnček hladkej múky
  • 1/2 hrnčeka + 3 PL trstinového cukru
  • 3 PL vanilkového cukru
  • 1/2 hrnčeka repkového oleja
  • 3 vajíčka
  • 1 hrnček kefíru
  • 1 sáčok kypriaceho prášku
  • 4 stonky rebarbory + ľubovoľné ovocie

  Rebarboru očistíme a nakrájame na drobné kúsky. V miske ju zmiešame spolu s tromi lyžicami cukru a odložíme nabok. 
  Pol hrnčeka trstinového cukru spolu s vanilkovým cukrom a vajíčkami vyšľaháme do hustej peny. Pridáme kefír, repkový olej a dobre premiešame. V druhej miske preosieme múky spolu s kypriacim práškom a postupne, za stáleho miešania, ich pridávame do tekutého cesta.
 Plech vytrieme tukom a poukladáme naň polovicu pripravenej rebarbory. Rovnomerne zalejeme cestom a na vrch poukladáme druhú polovicu. 
 Pečieme vo vyhriatej rúre na 170°C asi 50 minút.






You Might Also Like

0 komentárov