Potrebujeme:
- 1 veľkú cibuľu
- 1 veľký zaváraninový pohár zeleninového leča (ja používam domáce, sú v ňom iba paradajky a papriky)
- 2 lyžičky sladkej papriky mletej
- hrsť sušených hríbov
- 500g kyslej kapusty
- 1 malý paradajkový pretlak
- 3 bobkové listy
- 6 guličiek čierneho korenia
- repkový olej
- 3-4 litre vody (podľa toho, akú chcete kapustnicu hustú a aký veľký máte hrniec)
- 6 sušených sliviek
- pár lyžíc oleja
+
- petržlenová vňaťka
- chlieb
V hrnci rozpálime olej. Cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na oleji.
Za stáleho miešania pridáme sladkú papriku. V tomto kroku si zvyknem hrniec zložiť z ohňa, aby sa mi paprika nepripálila.
Papriku chvíľu orestujeme, pridáme zeleninové lečo, pretlak a kapustu.
Zmes zalejeme vlažnou vodou a pridáme slivky, korenie, bobkový list a sušené hríby.
Polievku občas premiešame a varíme na miernom ohni aspoň hodinu.
Nakoniec pridáme podľa chuti soľ.
Servírovať môžeme s petržlenovou vňaťkou a chlebom.
0 komentárov